środa, 9 listopada 2016

Pomysł na soczystego kurczaka w ziołach z nutą cytryny

Winiary Pomysł na... Soczystego kurczaka w ziołach z nutą cytryny to kolejne danie, które chciałem przetestować jako szybkie danie tym razem z piekarnika. Po zakupieniu w promocyjnej cenie udek z kurczaka dokupiłem również Pomysł na... 

Zaciekawiła mnie nuta cytrynowa, dlatego ponieważ moja uboga w wiedzę kulinarna głowa dowiedziała się, iż cytryna powinna być dodawana do kurczaka. W środku opakowania znalazłem worek w ramach testu sprawdziłem, że nie do końca jest on odporny na gorąco jednak w piekarniku do 250 stopni Celsiusza wytrzyma spokojnie. 

Po godzinie w piekarniku nie czułem dosłownie nic, żadnego aromatu, żadnych zapachów tylko ciepło z piekarnika. Dopiero po rozcięciu celofanu buchnął we mnie ogrom zapachów i smaku. Faktycznie worek sprawdził się i zatrzymał zarówno wodę jak i smak w środku. Kurczak był mocno soczysty jednak nie spieczony dlatego po otwarciu worka przetrzymałem go jeszcze 10 minut w piekarniku. 

Stał się on chrupki nie wyglądał tak jak na opakowaniu ale był na prawdę smaczny. Zawiodłem się na jednym - nie wyczułem smaku cytryny. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz